Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Παραδοσιακό κατάλυμα της Βέρας - Ζαγορά Πηλίου

Παραδοσιακό κατάλυμα της Βέρας - Ζαγορά Πηλίου



*

 *

 *

 Υγ. Ότι δε γράφω στην ώρα του, δεν το γράφω ποτέ!
Εν ολίγοις, συγκινήθηκα πολύ εκείνο το απόγευμα που επισκέφτηκα "Το κατάλυμα της Βέρας".
Έψαχνα απεγνωσμένα τα ίχνη της μάννας, της κυρά Φιλίτσας, της κυρά Βαρβάρας, της παιδικής μου ηλικίας.

Λίγα λόγια για την κυρία Φιλίτσα Παρδαλού.
Ήταν Ζαγοριανή από πλούσια οικογένεια.
Έζησε και στην Αίγυπτο.
Έκανε δύο γάμους.
Βάφτισε πολλά παιδιά, δεν είχε δικά της. Μάλιστα, δυο, παντρεύτηκαν μεταξύ τους, ενώ λένε, δεν κάνει να παντρεύονται τα πνευματικά αδέλφια! Ήταν ο θείος μου Λεωνίδας και η θεία μου η Τούλα. (Τριανταφυλλιά)
Είχε δέκα δωμάτια τότε, τώρα είναι πέντε, γιατί ήταν μικρά.
Έζησε φτωχά γεράματα, έπινε πολύ κρασάκι, όταν αρρώστησε την κοίταξε η νύφη της ξαδέλφης της Βαρβάρας, η οποία κληρονόμησε και το κτίριο και την ιστορία του, με την οποία προίκισε και την δική της κόρη, την Βέρα.

Καλές δουλειές της εύχομαι, με όλη μου την καρδιά! Την "Ευχαριστώ" που με ξενάγησε στο μέλλον του παρελθόντος, ενώ είχε τόσες δουλειές και περίμενε κόσμο!

Τα δωμάτια έχουν τζάκια και λειτουργούν χειμώνα - καλοκαίρι.
Είναι στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου, στο τέλος της πάνω πλατείας.
Τα τηλέφωνα είναι 24260-23120 και κινητό 6946 904810

Φωτογραφίες απ' το Παραδοσιακό κατάλυμα της Βέρας, καθώς και το άλπμουμ της κυρίας Φιλίτσας Παρδαλού, θα βρείτε εδώ:

Την αραχνο-ύφαντη ζωγραφική επιμελήθηκε ο Ζαγοριανός, Κωνσταντίνος Κομνηνός.

Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου το 1966.
Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1992 - ΄97) με υποτροφία του ΙΚΥ και του Κασσαβέτειου Ιδρύματος Ζαγοράς. 
Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Βόλο, Λάρισα, Δράμα και σε διάφορα χωριά του Πηλίου. Το 2006 εξέθεσε στην γκαλερί ¨Art Present¨, του Παρισιού. 
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Χανιά, Ύδρα, Βόλο, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας, Πειραματικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Νεάπολη Θεσσαλονίκης, Κοζάνη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Επίσης στη γκαλερί «Art’ et Miss» στο Παρίσι, στο 22ο Salon de Printemps, La, Ferriere – France. Φέτος συμμετείχε στην ομαδική έκθεση Βολιωτών καλλιτεχνών «Η Τέχνη Στην Πόλη - Οδό Δημητριάδος». 

Έχει πάρει μέρος σε συμπόσια καλλιτεχνικής δημιουργίας στη Μακρινίτσα, στη Χαλκιδική και στη Βουλγαρία
Από το 1998 διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα σε σχολές και ιδρύματα του Βόλου και της Περιφέρειας. (Κέντρο Απεξάρτησης ναρκωτικών ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, ΚΕΚ- ΔΕΟΒ, κ.α). Επίσης από το 1999 διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα για την προετοιμασία των υποψηφίων στις Σχολές Καλών Τεχνών και από το 2004 διατηρεί το δικό του εργαστήριο. Δίδαξε επίσης σε σεμινάρια Αμερικανών φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών της Καλιφόρνιας στην Άφησσο.
Ασχολήθηκε επίσης με την κατασκευή σκηνικών στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, σε καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου και σε εκδηλώσεις του Δημοτικού ΙΕΚ. 
Από το 1999 έως σήμερα διδάσκει ελεύθερο σχέδιο, χρωματολογία και οπτική σύνταξη σε όλες τις ειδικότητες του ΙΕΚ Δήμου Βόλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια: